SMS och keywords

[Sen postning, skrevs måndag morgon]
För att jävlas med kroppen och kanske i förlängningen FRA, så har jag och kollegan Patrik börjat lägga till “keywords” när vi SMSar på mornarna, för att få stämma av med status och bestämma vilket tåg vi ska ta. Får meddelandet …

Hinner du med 06:42-tåget? Bombar riksdagen med mjältbrand.

… och svarar med något liknande;

Senapsgas till korv, serveras av PKK utanför Rosenbad på en AK47. Nej, siktar på 07:15-tåget

Vi hann med säkert tio sådana utväxlingar i morse, man kan kallt antaga att det lyssnas redan idag, eftersom det går i luften, radioburen kommunikation.

Om detta bara tar en sekund eller delar av en sekund i anspråk för en operatör eller dator hos FRA att avgöra om detta är relevant eller inte, så är detta spilld tid. Multiplicerar man detta med några tusen så kanske man kan öka arbetsbördan för FRA, false positives.

Politiker envisas med att avlyssningen bara riktas mot utland och tvivelaktiga individer och att vi vanliga Svenssons inte kommer fastna i trålandet. Det tror jag vad jag vill om, idag trålar man efter “yttre hot” och “terrorister”, imorgon är det kanske oliktänkande, vänsterhänta eller riktad spaning mot etniska grupper.

Om flera regeringar misslyckats att slå ner organiserad brottslighet, hur ska de då lyckas med terrorister, som i alla fall jag gissar på är många gånger mer välorganiserade än motorcykel-buset som Hells Angels, Original Gangsters och Ryska Maffian. Hur är det med knarksmugglingen, har den påverkats av den tidigare FRAs insatser? Afghanistan och Pakistan odlar mängder av vallmo som förädlas till heroin, man känner till smuggelvägar och har till och med svensk myndighetspersonal/Interpol på plats som sköter “samband” med lokala myndigheter för att försöka stävja och stoppa flödet av heroin till Europa och Sverige.
Funkar det? Tveksamt.

Men man skaffar en av Europas fem snabbaste datorer för att spana i “etern”, för att “skydda Svensk trupp i Afghanistan”. Yeah, right.

Politikerna kan dra den där om Rödluvan också.

FRA har en budget på nära 600 miljoner (2007), jag skulle vilja veta vad jag får för pengarna — det går inte för FRA är en icke-transparent myndighet, dokument som budget och verksamhetsberättelse är hemligstämplat. Samtidigt vill myndigheten FRA (som regelmässigt brutit mot Svens lag sedan 40-talet) att vi skall lita på dem. Jo, tjena.