Medvetandet har nått samhällets alla hörn

Jag satt på tunnelbanan, på väg hem från jobbet och var ganska trött i huvudet. I änden av vagnen satt ett gäng “förorts-gussar” av afrikanskt ursprung, med och utan slöjor, talade högljutt om diverse — jag lyssnade inte direkt.

De kom in på FRA-lagen och vad den innebär, diskussionen blev högljudd och jag kunde inte undgå att höra, en av flickorna, ~17 år, berättade för de andra att deras chattande på MSN skulle kunna avlyssnas, då blev det liv i luckan och ord som “jävla” och “FRA-spioner”. Intressant, detta har nått ut till unga kvinnor av etnisk mångfald i förorterna, jag hoppas detta även nått ut till alla medel-Svenssons också, för det här måste vi fortsätta protestera emot.

Noterat: Kvinnor i slöja bär den för att “inte hetsa upp männen” genom att inte visa sitt hår och som jag uppfattar det, kroppsformer — att samtidigt sminka sig hårt och parfymera sig från topp till tå, negerar inte det hela slöj-prylen?!
Jag söker lite på google och hittar ett citat:

Enligt Koranen ska en kvinna dölja sitt sin kropp, utom ansikte och händer. Alltså är det något man MÅSTE ha.

… och hittar även följande…

… Det är ett sätt att tona ner det yttre och försvåra för män att exploatera kvinnan genom att skapa ett ideal utseende och sedan spela på kvinnors komplex och dåliga självförtroende …

… man döljer sig alltså bakom slöja/sjal för att inte väcka uppmärksamhet, samtidigt som smink och parfym skriker “här, se mig!”. Konsekvent, eller inte.