SJ och tiden de stjäl

Igår, torsdag, när vi skulle åka hem så var tåget försenat, 15:50-tåget skulle gå 16:20, bara 10 minuter innan nästa tåg, innan Södertälje blev vi stående med besked att stoppet skulle vara i 20 minuter, när vi landade i Eskilstuna var tåget försenat totalt 74 minuter. Dessutom var tåget fullt av skrikiga ungar, man skulle kunna gissa att flera av dem hade några bokstavskombinationer, som de stojade. Tågpersonalen bad om ursäkt för förseningen och uppmanade de resenärer som önskade ersättning, att kontakta SJ för att få kompensation.

Det hade varit ok om detta hade varit en enskild och isolerad händelse, senast i onsdags satt jag på ett överfullt tåg som stannade strax innan Flemingsberg, med besked om att det var något fel på tåget, redan från perrong var vi 15 minuter sena och med stoppet blev vi ytterligare cirka 25 minuter sena, när jag steg av i Eskilstuna var den totala förseningen ungefär 45 minuter.

Det skulle vara intressant att samla in och mäta alla SJs förseningar på sträckan Eskilstuna-Stockholm, för att se hur mycket tid de sjabblar bort för pendlare, den gångna veckan har jag förlorat nästan 2 timmar, då har jag i och för sig nyttjat tiden till att arbeta på tåget, man kan ju ha roligare saker för sig, som att komma hem lite tidigare och så.