Mitt i framtiden!

“Jag sitter på tåget strax utanför Strängnäs, testar min nyfådda Huawei E170 3G-dongle från Telia. Det verkar funka bra, det har bara kopplat ner en gång hittills.”

Det var ungefär så långt jag kom, sen rullade tåget in i Strängnäs och jag hamnade i någon slags radio-skugga, resten av vägen hem till Eskilstuna så fick jag kontakt igen ett par gånger men inget som varade mer i någon minut. Effektivt betyder det att jag måste passera Strängnäs på väg mot Stockholm innan jag kommer online, sisådär en 12 minuter efter att jag kommit iväg på den drygt timmes långa resan. Måste testa mer och notera var jag befinner mig så jag vet på ett ungefär var det lägger ner och var jag har tillgång till det trådlösa bredbandet.

Jag kan börja jobba redan på tåget mot Stockholm och på väg hem mot Eskilstuna, kommer kännas som kortare restid och jag kommer få mer gjort, win-win.