Idag skäms jag för att vara svensk

Ja, så är det faktiskt, vi har en riksdag som burit sig så dumt åt att det saknas ord. Jag är arg och besviken, puckade jävla plattnackar, det finns inget “yttre hot”, ändå beter man sig som om det är “o-fred” i landet.

Alla på listan som i den fjärde kolumnen har ett “Ja” eller “Frånvarande”, har automatiskt kvalat in på min ShitList. Kräk!

Från Södermanland har dessa politiker röstat;
Bjurling, Laila (s) – Nej
Eldensjö, Kjell (kd) – Ja
Ericson, Gunvor G (mp) – Frånvarande
Habsburg Douglas, Walburga (m) – Ja
Hagberg, Liselott (fp) – Ja
Hagberg, Michael (s) – Nej
Helmersson-Olsson, Caroline (s) – Nej
Linna, Elina (v) – Nej
Markström, Elisebeht (s) – Nej
Olovsson, Fredrik (s) – Nej
Tiefensee, Roger (c) – Ja
Wachtmeister, Peder (m) – Ja

(jag skriver flera stycken i ilska men raderar dem, upprepade gånger)

Jag fick förklara för barnen vad det skulle innebära, “men det är ju olagligt, så får dom inte göra”, “helt riktigt, dom har just bestämt att dom får göra det nu”, “men… skitpolitiker!”.

Sverige tillsammans med länder som Kina, Saudi Arabien, Nordkorea, hamnar i botten av listan med länder vad gäller personlig integritet, från att ha toppat den. För mig är det ett mysterium, vad som fått riksdagen att ställa till med detta, jag kan bara inte förstå vad som fått den här bollen i rullning.

Är USA bakom det hela med en plan att Sverige skall integreras i avlyssningsnätet Echelon? Med hot om handelsblockad eller invasion? För vad jag vet (jag är intresserad så jag följer in/utrikes politik, om än lite från sidan) så har vi inga hot mot Sverige idag (om man räknar bort skivbolags maffian från USA och till viss del Bodström), så varför helt plötsligt (jag upplever det som “blixt från klar himmel”) lägga en lag som i princip rättfärdigar att en militär myndighet (senast jag kollade betydde “F”, “Försvarets” i förkortningen “FRA”) spanar inrikes, på landets medborgare.

Jag är Guldpirat, jag donerar varje månad en peng till en sak jag tror på, jag tror på den personliga integriteten, yttrandefriheten, brevhemligheten, banksekretessen och meddelarskyddet, jag vill inte bli övervakad. Piratpartiet är det enda partiet idag som för dessa frågor, endast de förtjänar min röst.

Nu är det i alla fall hugget i sten, jag lägger inte min röst på något parti där någon politiker rösta ja, för FRA-lagen, dom förtjänar inte att styra landet.