Blogg-målvakter?

Jag läser på Aftonbladet: Ingen avgift för bloggare och minuterna senare på Expressen: Nytt EU-förslag ska kontrollera bloggare, SvD: EU föreslår hårdare kontroll av bloggare och DN: Ingen avgift för bloggare, rubrikerna säger olika saker.

Redan när detta dök upp tidigare i veckan, diskuterade jag detta med registrering och avgiftsbeläggning med mina kollegor, vi bloggar mer eller mindre alla tre. Det känns som att om detta skulle gå igenom och alla bloggar måste registreras, förses med certifikat och luggas på avgifter, det är då det börjar fuskas.

Jag slängde spontant ur mig något om blogg-målvakter, hugga random-fyllo/hemlös på stan som för några hundringar står målvakt (någon som mot betalning tar på sig andras ansvar) vid registrering, det skulle kunna göras och det skulle inte vara så lätt för reglerande myndighet att kontrollera.

Glöm inte var ni läste det först!

Iaktog för övrigt att alla fyra nyhetssajterna laddar om, medan man läser på dem, oerhört irriterande.